Smashbal

Smashbal is een uitdagend volleybalspel dat zich richt op de meest aantrekkelijke volleybaltechniek; de smash! De volleybal beleving is binnen dit spel het uitgangspunt, waardoor het een stoer, aantrekkelijk en uitdagend karakter heeft. SmashBall is opgebouwd uit 4 levels, waarbij elke rally eindigt met een smash. Het is vooral een methodiek waar het slaan en smashen centraal staat. Smashbal wordt in toernooivorm naast de CoolMovesVolleybalcompetitie gespeeld worden.

Smashen, actie, rally’s en plezier staan centraal
* – Veel balcontacten per persoon
* – Iedereen (elk spelniveau) kan het spel spelen
* – Het spel kan goed gespeeld worden binnen het onderwijs (door move up – move down principe kunnen veel kinderen tegelijkertijd spelen)
* – Het spel is aantrekkelijk omdat de smash en serve al vanaf level 1 gespeeld wordt
* – Kinderen kunnen naast hun eigen sport (bv voetbal, hockey) deelnemen aan Smashbal toernooien.

In alle regio’s zijn er volleybalverenigingen die SmashBall binnen hun club aanbieden. Dat kan zijn in de vorm van trainingen of de verenigingen organiseren SmashBall toernooien.

De methodiek heeft Adrie Noij samen met de Nevobo ontwikkeld.
-Speciaal voor “Smashbal” is een volleybalnet ontwikkeld dat sterk is en efficiënt. Er kan op  meerdere netten naast elkaar gespeeld worden wat tot een  aanzienlijke kosten besparing leidt. ( 3 a 4 netten op een rij ).
-De meest geschikte ballen zijn: de Mikasa Vul 500 en de Mikasa MVA 123L.

Smashbal moet gezien worden als een introductie tot volleybal
Het Smashbal Volleybal introductieprogramma is een geweldig hulpmiddel voor het onderwijzen van kinderen en om ze klaar te stomen voor het meer complexe 6 op 6 spel als ze ouder zijn. Als een metgezel van het succesvolle CoolMovesVolleybal Mini-volley-programma, bouwt de Nevobo voort op de bestaande Mini-Volley concepten. Dit programma richt zich op fair play, de ontwikkeling van vaardigheden, teamwork en vooral een onvergetelijke game-play ervaring. Uitgangspunt blijft het aantrekkelijkste onderdeel van het volleybalspel de aanval. Het grotere doel is om passie voor de sport te ontwikkelen met name voor jongens. Smashbal kan worden opgenomen in elke lichamelijke opvoeding les of volleybalclub.

In het Smashbal-programma heeft het traditionele 6 tegen 6 spel zich aangepast. Het spel wordt gespeeld met 2 tegen 2 of 3 tegen 3 om bij de spelers de betrokkenheid te vergroten, het aantal keren dat elke speler regelmatig contact met de bal heeft te verhogen, en bij een jonge speler het vertrouwen te verhogen. Het spel is ook zeer flexibel. Netten kunnen worden verlaagd tot een hoogte welke geschikt is voor de grootte en leeftijd van de spelers en het spel wordt gespeeld met een lichtere bal, zoals de Mikasa Vul 500 . Plezier en participatie zijn de primaire doelstellingen van het programma. Een laagdrempelige 4 niveaus opbouw ligt hier aan ten grondslag.

De Smashbal handleiding geeft een start programma waarin vaardigheden kunnen worden verworven in een praktijk omgeving. Tijdens elke niveau kun je tijd besteden om je vaardigheden te ontwikkelen teneinde het spel steeds beter te spelen. Elke sessie wordt gemakkelijk aangepast aan het vaardigheidsniveau van een groep. Of de spelers nu beginners zijn of gevorderden, Smashbal is door haar 4 niveaus flexibel. Het programma is op het ontwikkelingsniveau van de speler gericht zodat iedereen dit programma kan leren: leraren, coaches, sport instructeurs. Er wordt geen significante volleybal ervaring vereist!

Smashbal Volleybal biedt de jeugd van Nederland een kans om het spel te leren op een leuke en interessante manier . Goede programma’s zullen de deelname aan de sport volleybal verhogen en overal veel liefhebbers kweken .

Laten we de jeugd van vandaag het spelen van deze geweldige sport ervaren, nu het plannen van een goed programma !

*Wilt u meer informatie of een clinic organiseren voor de trainers/leerkrachten van de basisschool over het nieuwe spel neem dan contact op met Adrie Noij.
Stuurt u een mailtje naar adrienoy@hotmail.com

Bekijk de vier levels van Smashbal in smashbal-4-niveau